Heidis historie

Heidis historie

Jeg er opvokset i et hjem, hvor det var en naturlig ting at gå i kirke om søndagen. I ungdomsårene blev jeg involveret i kirkens ungdomsarbejde, hvor Johannes og jeg mødte hinanden.
Efter min gymnasietid tog jeg en uddannelse som laborant indenfor fødevarebranchen og har arbejdet indenfor denne branche indtil åbningen af Ådalen Retræte i 2012. I min fritid har jeg gennem alle årene været interesseret i at hjælpe andre mennesker og har deltaget i mange kurser for at blive bedre udrustet til at være en god hjælper og ikke mindst en god lytter.

Vi har fået to døtre, som nu er voksne og flyttet hjemmefra. Jeg har altid arbejdet fuldtid foruden at være engageret som frivillig i det kirkelige arbejde. I starten af år 2000 begyndte en længsel i mig at vokse frem. En længsel efter noget ”andet”. Jeg havde ikke ord for, hvad der var i denne længsel, men jeg fornemmede en dragning efter noget andet end ”bare” det, at gå på arbejde og tjene penge. Jeg blev udfordret til at tage på en 5 dages stille-retræte i 2004 i Sverige. Jeg havde ingen forventninger til udbyttet af denne retræte, for jeg vidste nok egentlig ikke helt, hvad det indebar, udover at man ikke skulle snakke med hinanden i 5 dage, som var lidt af en barriere for mig at overskride.

Denne retræte blev på mange måder skelsættende for mit videre forløb. I stilheden kom jeg i kontakt med mig selv og oplevede Guds nærhed og kærlighed på en ganske overvældende måde. Jeg følte Guds ubetingede accept af mig, som udløste en følelse af frihed og ny energi. Her mødte jeg noget af det, som jeg gennem flere år havde længtes efter og kunne nu begynde at sætte ord på det, jeg ikke tidligere havde haft ord for. Det var her de første frø til et nyt retrætested i Danmark blev sået.
De følgende år vendte jeg tilbage til andre retræter og i 2010 deltog jeg i en 3-årig retrætelederuddannelse, som blev udbudt af en gruppe retræteledere, der havde arbejdet med retræter i Danmark igennem de seneste mange år. Herigennem blev der opbygget et netværk til personer indenfor det danske retræte miljø, som har været uvurderlig i opbygningen af strukturen i Ådalen Retræte.

Den spiritualitet, som jeg har mødt gennem retrætebevægelsen brænder jeg for at give videre til andre. Det oplever jeg at have mulighed for gennem Ådalen Retræte, som nu er blevet mit ”hjem” på alle måder.

Efter opstarten af Ådalen Retræte har jeg haft mulighed for at deltage i en 30 dages retræte på det Jesuitiske Spiritualitetscenter St. Beuno´s i England. Dette har været en unik mulighed for at udforske den Ignatianske Spiritualitet og tradition endnu dybere. Efterfølgende har jeg samme sted deltaget i Spirititual Accompaniment courses (et træningsforløb i åndelig vejledning og medvandring). Har senest i 2023 afsluttet et års efteruddannelse i at give De Åndelige Øvelser i hverdagen udbudt af The Jesuit Center i London.