Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Weekendretræte, fordybelse i Hildegard af Bingen

17-mar 17:00 - 19-mar 14:00

Tema: Fordybelse i Hildegard af Bingen
Retræteleder: Benedicte Tønsberg, tidl. Stiftspræst for åndeligt søgende

I begyndelsen var alle skabninger grønne og vitale.
De blomstrede blandt blomster,
 skriver Hildegard (1098-1179).

Et af de fundamentale principper i den tyske nonne Hildegard af Bingens livsanskuelse er begrebet Viriditas, som kan oversættes med Guds grønne gro- og spirekraft. Viriditas er den livskraft, man kan se i haver og i skove, men også spore i kroppen og i det åndelige liv. Hele kosmos vibrerer af den!
Hildegard var mystiker, forfatter, komponist og læge. Men hun var også økologisk profet, både i sin kosmologi, når hun opfatter universet som et æg i Guds livmoder og i sin insisteren på, at der er nedlagt en frisk og grøn livskraft i alle skabninger. Men vi må ligesom få øje på den og forundres. For ødelæggelsen af dette forunderlige, friske og fugtige liv gennem det, som Hildegard kalder synd, vil føre til fysisk og åndelig død.
Ansigt til ansigt med klimaforandringerne kan der være inspiration og vejledning i Hildegards visioner og profetier. Også forskere indenfor holistisk medicin, som opfatter krop og sjæl som en helhed, inspireres i dag af Hildegard, når man undersøger, hvad det er, der blokerer en patients adgang til den livgivende, grønne energi.
Temaretræten starter på den irske skytshelgen Sct. Patricks dag, 17. marts.
Vi vil gå dybere ned i emner, som er berørt på tidligere Hildegard-retræter, særligt Hildegards holistiske medicin, ”psykoterapi” og forståelse af dyder og laster samt den keltiske inspiration for hendes lære.
Det er ikke en forudsætning, at man har deltaget tidligere.

Detaljer

Start:
17-mar 17:00
Slut:
19-mar 14:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Gl. Viborgvej 400
Randers NV, 8920
Telefon:
4243 5947
Se Sted hjemmeside

Andet

Bemærkninger:
Pris 1850kr. heraf depositum 500kr.

Tilmelding

Privatlivspolitik
Loading gif