Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

  • Denne begivenhed er allerede afholdt.

Retræteforløb – modul III af III – Når identitet og arbejde flyder sammen

12-nov-23 17:00 - 17-nov-23 10:00

5-dages-retræter: særligt for præster og medarbejdere i kirker og kirkelige organisationer

Som præst og ansvarlig i det kirkelige landskab lever du med en række arbejdsbetingelser, som belaster dig. Det grænseløse arbejde, følelsesmæssige belastninger og kravet om hele tiden at skulle levere og inspirere, gør dig særligt udsat for stress, overbelastning og udbrændthed. Når skaden først er sket, kan det være svært at komme tilbage til arbejdslivet igen. Derfor er det vigtigt at forebygge at du kommer derud, hvor dit arbejde med at give til andre, gør dig syg. Det er vores erfaring, at dette tilbud kan være en hjælp til at forebygge dette.

Retræterne tilbyder dig en atmosfære af stilhed og fordybelse, hvor du har mulighed for at reflektere over dit arbejdsliv og over dit eget behov for åndelig næring. Du bliver inviteret til at se på hvilke indre, åndelige ressourcer, der gør dig til en langtidsholdbar præst og til et helt menneske, hvor din identitet er meget mere og andet end dit arbejde.

De 3 retræter skal ses som et sammenhængende forløb. Formålet er at skabe en vekselvirkning mellem det, du erfarer i din hverdag, og det, der gennemleves på retræterne. På den måde bliver det en proces over tid. Du vælger selv hvor langt et interval, der skal være mellem hver retræte. Du forpligter dig ikke på mere end én retræte ad gangen.

Retræterne foregår i stilhed, som begynder efter introduktionen på ankomstdagen. Inden for rammen af stilhed tilbydes oplæg til personlig refleksion, tidebønner, gudstjenester, bibelmeditationer samt personlige vejledningssamtaler. Der vil være god tid til gåture i den smukke natur omkring Ådalen. Alt sammen noget der bærer med på en personlig fordybelse.
I retræterne går vi på opdagelse i evangelierne med henblik på at få udfoldet, hvem Jesus er, og hvad han vil os. Vi møder forskellige slidstærke former for åndelig praksis fra den kristne tradition.

Retræterne ledes af Ådalens forstanderpar Johannes og Heidi Lind Pedersen, samt en af præsterne som er tilknyttet Ådalen.

Retræte I
Vi ser på de centrale kristne begreber: ”kald” og ”efterfølgelse”. Vi ser på vores identitet som kristen og på det, der udfordrer den. Det kan f.eks. være falske eller negative gudsbilleder, uhensigtsmæssige mønstre, ubearbejdet ’bagage’ fra fortiden, manglende kontakt med længsler og drømme eller et udtørret bønsliv.

Retræte II
Vi fortsætter med at udfolde temaerne fra Retræte I. Fokus vil være på din hverdag og på samspillet mellem arbejde og identitet. Hensigten er at flytte tyngdepunktet til gudsrelationen, så den bliver bærende og nærende i din dagligdag.

Retræte III
Her arbejder vi med redskaber, der kan være en hjælp for den daglige kristne praksis. Vi trækker på den slidstærke kristne spiritualitet og praksis, sådan som den f.eks. udfoldes inden for den ignatianske tradition. Vi dykker dybere ned i spørgsmålet omkring gudsbillede, bøn og meditation, ørkenerfaring samt det at ’skelne’ på en måde, hvor man bliver i stand til at foretage frugtbare valg.

Detaljer

Start:
12-nov-23 17:00
Slut:
17-nov-23 10:00
Begivenhed Kategorier:
,

Sted

Ådalen Retræte
Gl. Viborgvej 400
8920 Randers NV,
Se Sted hjemmeside

Andet

Pris:
Pris 4500 kr. heraf depositum 500 kr.

Tilmelding er lukket.