Indlæser Begivenheder

« Alle Begivenheder

Åndelig vejledningsforløb del 1 – Venteliste

30-maj 17:00 - 5-jun 11:00

Kursus i Åndelig Vejledning 2021 /2022

Kurset er fuldtegnet, men du er velkommen til at sende os en mail, hvis du vil stå på en venteliste, i tilfælde af afbud.

Kurset eller dannelsesforløbet i åndelig vejledning er tænkt til dig, der har en længsel efter at følges med andre igennem åndelig vejledning, som den kommer til udtryk i den ignatianske tradition.

Kurset består af 3 dele fordelt over 2 x 6 dage og 1 x 8 dage. Der betales for ét modul ad gangen.

Kristen åndelig vejledning er en praksis, der skaber rum for, at den enkelte bliver opmærksom på deres relation med Gud, som den former sig i deres liv som helhed.
At tilbyde åndelig vejledning til andre må vokse ud af egen erfaring med bøn og erfaringer af Gud i livet, som det nu en gang er og erfaringer med at lytte til og skelne mellem det, der er livgivende, og det, der dræner.

Kursusforløbet er derfor forankret i egen praksis og bøn, udfoldet i et bredt perspektiv, inspireret af ”Gud i alle ting” – tanken om at Gud er til stede i livet, både i glæde og smerte, og erfares dér.
Forløbet er tænkt som en vekselvirkning mellem hjælp til egen vækst, og udvikling af gaver og evner, som kan anvendes i samtaler, åndelig vejledning og følgeskab med andre.Dette sker i samspillet mellem egen tid til bøn og øvelser samt samlinger med undervisning, øvegrupper, samtaler, og praksis i det at vejlede andre.

Underviser og vejledere

Nick Helm:

Nick Helm er anglikansk præst, og har været involveret i åndelig vejledning, retræter og træning af åndelige vejledere i over 20 år. Hans passion er at støtte og opmuntre til menneskers møde med Gud i bøn, liv og virke.
Han var rådgiver indenfor spiritualitet i den engelske by Sheffield i ti år, tilknyttet den anglikanske kirke, og derefter stiftspræst for åndelig udvikling i Hereford Stift i yderligere ti år. Han arbejder nu freelance, primært indenfor åndelig vejledning. Han har udgivet bøger i Grove Spirituality Series: Soul Spark, Ignatius of Loyola og Seeking Spiritual Direction.

Vejledere:
Bente Lybecker, Benedicte Tønsberg, Peder Poulsen og Johannes & Heidi Lind Pedersen.

Form og indhold:
Der er aspekter af både ”kursus” og ”træning” af færdigheder i forløbet, men det er hele tiden med forankring i egen praksis og erfaring.

  1. del 30. maj kl. 17.00 til 5. juni 2021 kl. 11.00
  2. del 28. november kl. 17.00 – 4. december 2021 kl. 11.00

De første 2 dele er opbygget over samme dagsrytme med perioder af stilhed med egen fordybelse, bøn og refleksion vekslende med undervisning, lyttegrupper og reflektionsgrupper.

Elementer i dagen:   
Personlig bøn og praksis
Præsentation af forskellige bøns- og praksisformer
Undervisning
Lyttegrupper
Reflektionsgrupper

Temaer:   
Lytterens rolle
De Åndelige Øvelser, Ignatius af Loyola
Hvem er jeg?
Usunde selvbilleder
Gudsbilleder
Hvad er det, vi lytter efter (lægger mærke til)
Trøst og mistrøst
Bevægelser i sindet
At skelne og træffe beslutninger
”Hjertets dømmekraft”

  1. del 11. – 20. marts 2022

Denne del er opbygget som en retræte. Halvdelen af deltagerne er vejledere på en individuel vejledt retræte for den anden halvdel i de første 4 dage. De, der vejleder, vil modtag undervisning i ”at følges med andre”, og modtage gruppesupervision og personlig supervision under forløbet.
De, der ikke vejleder i første omgang, er på retræte.
Efter 4 dage bytter vi, og de, der først var på retræte, er nu vejledere.
Den sidste dag ser vi tilbage over rejsen, vi hjælper hinanden med at skelne, hvor vejen går herfra, ser på muligheder fremover, og ser på, hvad vi har med os herfra.

Forhåndskvalifikationer:
Længslen efter at følges med andre.
Egen erfaring med åndelig vejledning.
Grundlæggende lyttefærdigheder.
Basalt kendskab til ignatiansk spiritualitet.

Priser:
Prisen for forløb 1 er 6500kr.
Prisen for forløb 2 er 6500kr.
Prisen for forløb 3 er 7500kr.

 

Detaljer

Start:
30-maj 17:00
Slut:
5-jun 11:00
Begivenhed Kategori:

Sted

Ådalen Retræte
Gl. Viborgvej 400
8920 Randers NV,
View Sted Website

Andet

Pris
6.500kr. heraf 500kr. i depositum

Tilmelding er lukket.