Andre arrangementer

Bøn i bevægelse arr. af Øyvind Borgsø

Starttidspunkt: 27-04-18 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 29-04-18 kl. 14:00

Pris: 2250 kr.
Arrangør: Areopagos
Retræteleder: Øyvind Borgsø

Din krop – et mødested mellem dig og Gud.

Længes du efter Gud? At mærke og erfare, at Han er dig nær?
I Bøn i Bevægelse benytter vi os af kroppen som et helligt tempel, der bevæger sjælen og gør mig opmærksom på, at Guds fylde dvæler i mig.
Her kan vi erfare, at kroppen og sanserne ikke er en hindring for at lære Gud at kende, men en kontaktflade til Gud.

Vi benytter langsomme bevægelser og få ord/korte bønner som hjælp til at komme hjem til os selv. For det er godt at være hjemme hos sig selv, når Gud er på besøg.
Der er samtidig øvelser, som handler om at give slip på spændinger og gøre os åbne og tilgængelige.

Vi vil bruge tid på fælles guidede meditationer samt alenetid til refleksion. Det er stilhed i fællesområderne fra fredag aften til søndag formiddag.

På retræten får du ren og næringsrig vegetarmad og detox-smoothies. (Du kan også få kød, hvis du giver os besked om det). Menuen er sådan, for at du kan føle dig renere og blive mere fokuseret. Klarhed i krop og sind bidrager stærkt til, at det er lettere at slappe af, sanse omgivelserne og øge tilstedeværelsen.

Der kræves ingen forkundskaber, og der tages hensyn til både nybegyndere og viderekommende.

Retræte arrangeret af Anette Fogh Schulz

Tilmelding direkte til Anette F. Schulz 

Tilmelding senest 1.april.

Der er plads til 10 deltagere på retræten og deltagere fra Horsens og omegn har fortrinsret.

Kommer du andetstedsfra i Danmark og er interesseret i at deltage, kan du kontakte mig og komme på venteliste og får så en plads, hvis der er ledige pladser.

Vil du vide mere, kan du kontakte mig på afs@km.dk

 

Starttidspunkt: 04-05-18 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 06-05-18 kl. 14:00

Pris for retræten er 1000,00 kr.

I de smukke omgivelser ved Nørreådalen i udkanten af Fussingø skov ligger Ådalen Retræte og det er her, vi skal tilbringe et par døgn sammen i stilhed.
Trænger du til at komme helt ned i tempo? Længes du efter ikke at skulle noget som helst andet end ”bare at være”. Har du brug for tid til fordybelse og eftertanke? Så er retræten her måske noget for dig?
Dagene indledes og afsluttes med gudstjeneste men ud over gudstjenesterne og måltiderne, er der ikke program på. Hver dag har du tid til at hvile, gå tur i området, samle tankerne i bøn og meditation eller hvad sind og krop nu trænger til.
Vi mødes på Ådalen Retræte fredag den 4. Maj efter kl. 15.00. Ved ankomst får man tildelt et værelse og derefter kan man se sig om på stedet.
Kl. 17.00 samles vi til en intro til retræten, præsenterer os for hinanden og går derefter ind i stilhed.
Vi er sammen i stilhed indtil søndag efter frokost, hvor vi samles og deler lidt fra dagene vi har haft sammen – inden afrejse.
Er det første gang, du skal være stille så længe, vil du sandsynligvis synes, at dét at være stille sammen med mennesker, du ikke kender, er lidt mærkeligt.
Jeg plejer at sige, at stilheden ikke er en straf men en gave. Et frirum, hvor du er fritaget fra at skulle smalltalke og stille høflige spørgsmål – et frirum hvori du bare kan være, sanse og hvile.
Det er min erfaring, at de fleste kommer til at holde meget af stilheden, når først lige de har vænnet sig til at være i den.
Under retræten står jeg til rådighed for en samtale. Der kan undervejs i stilheden dukke tanker op, som du kan få brug for at dele med et andet menneske.
Jeg er som retræteleder uddannet indenfor den Ignatianske tradition på Sct. Beunos i Wales, England.
Det er med udgangspunkt i denne tradition, jeg henter inspiration til både andagter og vejledning i samtalerne.
Derudover har jeg virket som præst – sognepræst, pilgrimspræst og studenterpræst – gennem 24 år og er tillige uddannet som psykoterapeut hos Bent Falk, Mikael Sonne, Hanne Hostrup m.fl.

Retræte arr. af Finn Feilan

Tilmelding direkte til Finn Feilan ffe@km.dk

Starttidspunkt: 25-05-18 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 27-05-18 kl. 14:00

Citykirken stabsdøgn

(Lukket arrangement)

Sogneaften m. foredrag for Thorning-Grathe-Vium kirker

(Lukket arrangement)

Sommerretræte v. Lene Højholt

Starttidspunkt: 05-07-18 kl.
Sluttidspunkt: 08-07-18 kl. 18:00

Tilmelding direkte til Lene Højholt

Reserveret ÅVM

(Lukket arrangement)

Retræte v. Grethe Holmriis

Tilmelding direkte til Grethe Holmriis

Starttidspunkt: 14-09-18 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 16-09-18 kl. 14:00

Sensommerretræte: Fra “behovs-tilfredsstillelse til tillid”

Sidste tilmelding: onsdag 5. sept. til susannefodgaard@gmail.com / 6063 5452 eller hanna.pedersen@gmail.com / 2897 1460 indbetaling af depositum ved tilmelding via mobilepay til 6063 5452, det resterende beløb sendes inden ankomst.

Mad: Skriv ved tilmelding hvis du har særlige behov (vegetar/allergiker)

Pris: 1600 kr. heraf 500 kr. i depositum inkl. kost og logi

Ankomst og afgang: fredag 21. sept. kl. 17 til søndag 23. sept. kl. 14

Adresse: Gl. Viborgvej 400, 8920 Randers NV

Retræteledere: Susanne Fodgaard og Hanna Pedersen

Livet kan føles som en lang kamp for at få opfyldt ens behov, vi jagter det næste fix af tilfredsstillelse og bruger mad, mennesker og arbejde til at opnå den gode følelse og føle os tilfredse. Gud kalder os til at opgive jagten på selv at opfylde vores behov og i stedet i tillid tage imod alt fra ham. Dette vil være retrætens fokus gennem stilhed, bønner og cross yoga.

Konkret
Efter velkomst og intro til retræten går vi sammen ind i stilheden, som brydes søndag middag. I stilheden vil vi mødes til bønner og måltider, derudover er der mulighed for at deltage i to cross-yoga sessioner, som er yoga med fokus på den kristne Gud. Naturen er lige uden for døren, og der er god tid til refleksion og fordybelse på egen hånd.

Om retrætelederne
Susanne arbejder til daglig som psykolog på hospice. Hun er uddannet cross-yoga instruktør og en erfaren retræteleder. Hanna arbejder med integration i Aalborg Valgmenighed og Aalborg Stift.

Vores behov for at blive elsket: Den store forskel mellem dem, som arbejder, fordi de er elskede, og dem, som arbejder for at blive elsket. Eller måske snarere: mellem det, vi gør, fordi vi er elskede, og det, vi gør for at blive elsket.
Den største ressource for et fællesskab er ikke rigt begavede og “stærke” mennesker. Det er mennesker, som ved, at de er elskede af Gud.”

Magnus Malm, Under mandeltræet

Arrangement for De Evangeliske Mariasøstre

(Lukket arrangement)

ARROW ledertræningsdage

(Lukket arrangement)

Retræte arrangeret af Anne-Marie Damsgaard Ditlev

Tilmelding direkte til Anne-Marie Damsgaard Ditlev på mail: anne-mariedd@hotmail.com 

Starttidspunkt: 18-11-18 kl. 17:00
Sluttidspunkt: 20-11-18 kl. 14:00